tiistai 6. huhtikuuta 2010

Pääsiäinen

Olipa pääsiäinen!
Ensiksikin viime viikko meni aivan vauhdissa. Alkuviikosta sain nauttia valloittavan kummityttöni ja tietysti myös sisareni seurasta. Lisäksi ohjelmassa oli muutamat bänditreenit ja paljon kouluasioita. Vielä perjantaina olisi pitänyt tehdä esseetä jos toistakin, mutta aamupäivän valjetessa alkoi olla selvää, ettei mieli kouluasioista enää pääsiäisen aikana välittäisi. Niinpä käytin perjantain lähinnä kotiasioihin. Illalla menimme poikaystäväni - htulevan avomieheni kanssa elokuviin. Muutaman päivän herkkulakon jälkeen palkitsin itseäni irtokarkeilla, popcornilla ja spritellä. Elokuvaksi valitsimme Suljettu saari -nimisen jännitysdraaman. Pitkästä aikaa aivan loistoleffa! Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa :) Leffasta tultiin mun kotiin ja kotipihalla sokaistuin peilijäästä, vanhana jääkiekkoilijana päätin ottaa pienet kenkäluistelut kiiltävällä pinnalla. Hetken kuluttua tunsinkin varsinaista vauhdin huumaa ilmalennon avittamana. Laskeutuminen tapahtui takaisin maankamaralle tapahtui kyynärpään kautta takaraivolleni :) No, pahemmilta säästyttiin, mitä nyt infernaalista särkyä kyynerpäässä ja hetken harmaus silmissä. Ei pysyviä vaurioita. Selkä kipeytyi illalla ja aiheuttikin osittaista toimintakyvyttömyyttä pariksi päiväksi.

Lauantaina ajeltiin miehen kotopuolessa käymään, syötiin siellä hyvin ja illalla kuulin vatsasta sen suuntaisia huutoja, että jotain meni pieleen. Ainakin tuli kahvia juotua sekä juotua maitoa. Laktoositonta tosin, mutta jokseenkin epätietoisesti ja osittain tietoisestikin olen alkanut karttamaan maitotuotteita, olo on parempi ilman.

Sunnuntaina mulla oli bändin kanssa keikka. Maistelin pitkästä aikaa punaviinia :) Illalla join baarissa 2 olutta, joiden jälkeen olo oli perinteinen; ällöttävä, öllöttävä ja hapokas. Kotimatkalle siis. Ratkaisu loistava!
Oli kiva laittaa kotiruokaa ilman krapulaa ja vatsavaivoja. Tai no, kivuus loppui siinä kohtaa kun aloin kaatamaan perunoiden keitinvedet kattilasta lavuaariin. Lavuaarin sijaan kiehuvat vedet päätyivät vasemmalle reidelleni ja tiesin heti, että nyt ei selvitä pintanaarmulla! Annoin tehokasta kylmähoitoa aluksi puoli tuntia, jonka jälkeen jatkoin vielä kylmällä vedellä reiden huljuttelemista. No, jalka näytti niin pahalle, että kultainen poikkikseni otti puhelimen käteen ja soitti päivystysneuvontaa, josta neuvottiinkin hakeutumaan pikaisesti päivystysvastaanotolle. Vastaanotolla sain rasvalappuset hoidoksi ja olo on ollutkin ihan ok.

Tämä aamu käynnistyi ihanasti. Heräsin ennen kukon kiljaisua. Olen ottanut käyttööni perinteisen piikkimaton. Jostain kumman syystä meinaan aina nukahtaa matolle. Iltoina, kun olen matolla pötkötellyt nukahdan kuin tukki, nukun sikeästi ja herään seuraavana aamuna aina ennen sian pieremää täysin virkeänä! Se on omituista, olen melkoinen unikeko normaalisti! Olen nyt myös ollut muutaman päivän ilman aamukahvia. Keskimmäisenä päivänä houkutus oli liian suuri ja maistoin kahvia, mutta ei se sitten tuntunutkaan hyvältä. Tänä aamuna en edes malttanut odottaa, että saan hauduttaa itselleni kannullisen vihreää teetä :) Kultsi oli täällä yötä ja keittelin meille aamupalaksi kaurapuuroa ja paistoin myös kananmunaa! Lähipäivinä aion tutustua paljon puhuttuun viher-smoothieen!

Kävin aamulla myös terkkarilla vaihdattamassa rasvalaput jalkaani. Sieltä tullessani poikkesin Cafe Saaraan teelle. Siellä oli aivan ihana valikoima loistolaatuisia teemakuja! Valitsin hedelmillä maustettua vihreää teetä, ja ne teelehdet oli niiiin isoja! Ja se oli tosi tosi hyvää teetä. Sieltä kahvilasta saattoi myös ostaa teepurkkeja mukaan. Purkillinen vihreää teetä maksoi 8 euroa, mutta ajattelin ehkä huomenna käydä sieltä sellaisen hakemassa. Nam!
Teen jälkeen kävin varaamassa meille kirpputoripöydän. Tämä yö menee siis kirpparitavaraa hinnoitellessa :) Kirppiskierroksen jälkeen kävelin suoraa päätä terveyskauppaan jossa ihmettelin luomutavaran määrää (tosin melkein kaikki oli lopussa, kuorma ei varmaan ollut vielä pääsiäisen päätteeksi tullut), eli toisinsanoen ihmettelin valikoman laajuutta. Tuolta saa myös niitä superfoodeja ja luomuteelaleja, ostin sieltä yhden paketin teetä ja ajattelin käydä lähipäivinä hakemassa jotain superiakin :) Oli hauska herätä tänään, en tiedä johtuuko se kahvin vaihtamisesta teehen, piikkimaton käyttämisestä vai mistä, mutta tuntui että kehon nesteet ja kuona-aineet on lähteneet liikkeelle. Tavallisesti mulla on aivan sileä ja puhdas iho kasvoissa, mutta nyt oli ilmestynyt vaikka kuinka paljon mustapäiden alkuja... voikohan se olla mahdollista, että keho puhdistaa itseään jopa naamasta, kun on vähentänyt myrkkyjä! Jos näin on, miten pienestä se voikaan olla kiinni, ja miten pienillä valinnoilla voi oloaan parantaa! Enkä tiedä onko se psykologista harhaa vai pelkkää innostumista, mutta jotenkin olo on jo pelkästä ajatuksesta parempi, virkeämpi ja toiveikkaampi!

Mainitsin aiemmin tulevan avomieheni. Olemme viimeinkin muuttamassa poikaystäväni kanssa samankaton alle toukokuussa. Löysimme ihanan rivitalokolmion, ja aion ainakin jonkin yrttitarhan laittaa, kirsikkatomaattia ja sen semmoista, mitä nyt helposti onnistuisi viljellä! Patistelin poikaystävääni myös hirvimetsälle ;)

Tällaista tänään, ulkona on harmaata mutta sisällä paistaa!

Iloa ja aurinkoa!
-S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti