perjantai 2. huhtikuuta 2010

Kasviväri.

Omat terveydelliset vaivat eivät rajoitu pelkästään aiemmassa kirjoituksessa mainittuihin asioihin. Neljä vuotta sitten sain yhtäkkiä valtavan ihottuman lähes koko kehooni. Sain useita kortisonivoiteita, jotka helpottivat oloa ehkä puoleksi tunniksi, mutta eivät parantaneet ihottumaa. Lääkäri lähetti minut parin kuukauden ihmettelyjen jälkeen ihotautien erikoislääkärille, jonka määräyksellä minulle tehtiin kosketusallergiatestit. Kosketusallergiatesteissä selän iholle laitetaan pariksi päiväksi allergioita aiheuttavia aineita. Kosketusallergiat ilmenevät aina viiveellä, joten siksi allergisoivat kuppilappuset ovat selässä pari päivää.

Näistä testeistä minulla löydettiin allergiat nikkeliä, kobolttia, kromia ja fenyleenidiamiinia vastaan. Kaikki ovat jotain teräs- tms johdannaisia. Kobolttia on mm sinisessä tatuointivärissä!! Onneksi minulla ei ole sinistä tatuointia... keltaista ja punaista ihosta kylläkin löytyy. Fenyleenidiamiini osoittautui sitten varsinaisen ihottuman aiheuttajaksi. Fenyleenidiamiinia käytetään hiusväreissä. Mitä tummempi väri, sitä enemmän fenyleenidiamiinia väriaine sisältää. Ja minä värjäsin siihen aikaan tukkaani mustaksi. Kuulutus kuului: tukka vaaleaksi, oitis! Ja niin minä sitten lähdin nyyhkien ostamaan väriaineenpoistoa ja jätin hyvästejä mustalle tukalle.


Joissakin kampaamoissa on onneksi saatavilla Elumen -nimistä hiusväriä, joka ei sisällä fenyleenidiamiinia. Se on aivan mukava tieto, että saa värjätä tukkaansa jatkossakin, mutta se, että värjäyskerta maksaa sen abaut 100 eur, ei ole kovin mieltä ylentävää. Nyt olenkin siis tutustunut terveyskaupoista saataviin kasvipohjaisiin hiusväreihin, jotka eivät sisällä synteettisiä väriaineita, vaan ovat puhdasta kasvia. Tänään sitten yritin ensimmäistä kertaa värjätä tukkaani moisella mössökkeellä. Sekoitin värin osaksi punaviiniin ja osaksi veteen. Kuumia kumpikin, niinkuin ohjeissa sanottiin. Aloitin mössön levittämisen tukan etuosasta, ja levitin sitä ehkä viisi minuuttia, jonka jälkeen päätin luovuttaa. Totesin, etten tule ainetta saamaan tarpeeksi tasaisesti hiuksiin. Suitsaitsukkelaa suihkuun ja pesulle ja se siitä uudesta väristä!

Täytynee kokeilla toiste uudestaan jonkin kaverin avustuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti